Juszaaszek – Búcsúlevelek (2)

🕔 Olvasási idő:  < 1 perc

A pénz az jólét. A jólét szórakozás, móka, kacagás, erotika, kaszinó. Ha van pénz azt el kell verni. Ha van család? Ha van pénz, akkor meg tudok venni egy telket. Ha van pénz, meg tudok venni egy autót. Két autót. Csinálok belőle egy harmadikat. Ajaj. Hoppá. Basszameg. Huh. Hát.. már nincs autóm. Ha van pénz, nem kell dolgoznom, de ha már nincs pénz, ki épít nekem a telekre házat? Ha van pénz, az autó szórakozás, a munka nem munka, hanem szórakozás. Mi az, hogy van pénz? Ha nincs munka, honnan jön a pénz? Hát van család. Ha nincs pénz és beteg a gyerek, gyógyszert vegyek vagy kenyeret? A semmit felrakom egy lapra, ha már úgysincs semmim. Akinek semmilye nincs az nem veszthet semmit. De van családom. Na mindegy. All in. A jólét az csak E/1 lehet, nem többesszám. Ha a gyerek sír, van megoldás. Beverem a falat. Ha van pénz úgyis… de nincs pénz. Bűvész vagyok. A fő mutatványom, hogy abraka dabra, csiribú csiribá. Eltüntettem. Ováció, vastaps. A közönség újong és várja a következő varázslatot, hogy ami köddé vált most elő kerüljön. Csönd. Sőt még azt is elvárják, hogy megduplázzam. Feszült figyelem. De hát nem vagyok én Isten, hogy teremtsek. Ezt mégsem várhatják tőlem. Ez rágalom. Én csak jól akartam magam érezni. Mit tegyek ha nekem ez így jó? Nem tehetek róla. Nincs nekem erre időm, nincs ehhez kedvem, engem itt senki nem támogat, én nem csináltam semmit. 

  • Apa. Menj el. 
  • Úgysincs rátok időm. Folyton dolgozok. 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.