Lenger Nóra: A Dunán ringatózva

🕔 Olvasási idő:  < 1 perc

Mindennél jobban vágytam arra, hogy az embereket szembesítsem önmagukkal. Vagyis egészen pontosan azzal, kit látok én, amikor rájuk nézek. Azt hiszem ezt a vágyat is – mint mindent, ami tényleg számított – te ébresztetted bennem. Ahogy a hajót tompán ringatták a délelőtti álmos hullámok, én pedig rólad meséltem, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon tudod-e. Tisztában voltál azzal valaha is, hogy mennyit jelentettél nekem, vagy nem láttad, mert épp annyira tekintetted magad rossznak, mint engem púpnak a hátadon?
Egy kicsit még mindig érzem a kezed melegét és a pokrócod illata betölti az orrom, a fülemben a laptop hangszóróból recsegő szám visszhangzik, a legélénkebben mégis a szeretetre emlékszem. Könnyebben idézem fel az összes érzelmet, ami valaha hatalmába kerített miattad, mint az arcod körvonalait, vagy a hangod dallamát. Közös utunk zűrzavaros szálai is csak azért olyan tiszták előttem, mert azt képtelen vagyok elfelejteni, mi kavargott a szívemben. Fokozhatnám még, de szavaim épp oly feleslegesek, mint a lyukas palackban vízre bocsájtott levél: Felelőtlenségnek álcázott félelemből sosem érhet célba.

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.