5 ok, amiért érdemes elkezdeni a Grimmet

🕔 Olvasási idő:  < 1 perc

Régóta kacsintgattam a Grimm című sorozat felé, de valahogy mindig félretoltam, és mást néztem, mást csináltam stb. Hogy ez mekkora hiba volt! A Simlis spinék óta az első sorozat, ami igazán megfogott.  Most öt pontban bemutatom nektek, miért is érdemes belekukkantani ebbe a történetbe. 

Nick Burkhardt a Grimm testvérek egyik élő rokona. Nyomozóként dolgozik, méghozzá gyilkossági ügyekkel foglalkozik. Mikor megtudja, ki is ő valójában, és elkezdi látni ezeket a lényeket, lépten-nyomon meg kell küzdenie eggyel, vagy akár többel is. Eközben pedig próbálja megismerni a világot, amelybe hirtelen belecsöppent.

1. Jó történet


Mekkora jó ötlet már feleleveníteni a Grimm testvéreket, s mindemellett kap az egész egy horrorszerű köntöst is (habár nem érzem fú de rémisztőnek vagy horrorisztikusnak). Valahogy az embernek kedve támad tőle a Grimm mesékhez.

2. A karakterek


Nem állítom, hogy túlságosan egyedi karaktergárdával rendelkezik a sorozat, de a főszereplők nagyon szerethetőek. A mellékszereplők hanyagolhatóak, habár akad köztük egy-egy kiemelkedőbb, akinek megérthetőek a szándékai.

3. Epizódikusság


Ugyan van egy fő cselekményszál, de minden rész egy külön sztorit is feldolgoz, egy melléktörténetet, amely lehetővé teszi, hogyha az ember csak kapcsolgat a tévében és meglátja, mindenféle előzetes ismeretek nélkül élvezni tudja az adott részt.

4. Látványvilág


Félreértés ne essék! A látványnál  nem a szupermenő harcjelenetekre, hanem a szörnyek meganimálására gondolok. Na, azok baromira tetszenek, és azért akad benne pár menőbb küzdelem is.

5. Hangulat


Tudjátok, van az a típusú történet, aminek olyan jó a hangulata, hogy egyenesen magával ragad, beszippant a világába. Nos, amikor ezt nézem, ez az érzés kerít hatalmába. Veszélyes a világa, de mégis kedvem lenne benne élni.

 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.