Amityville – Filmkritika

🕔 Olvasási idő:  < 1 perc

Figyelem, a kritika spoilert tartalmazhat!

Hiába telt el egy nap a film nyújtotta élmény után, még mindig nehéz szavakba öntenem, mit érzek. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem áll szándékomban összehasonlítani a Rémségek házát a most megjelent Amityville-lel, lévén én a régi klasszikust (szánom-bánom) nem láttam. Sajnos még így is nehéz bármi jót összeszednem az Amityville-ről, az első horrorfilmről, amit moziban láttam.

Kezdjük a legrosszabbal, hátha utána már csak javítani tudok: Bella Thorne. Állok elébe a „csináld jobban!” felkiáltásoknak, de amit a színésznő ebben a filmben alkotott, azt én erős jóindulattal nevezném csak színészkedésnek. Kicsit emlékeztetett Kristen Stewart Alkonyatban látott alakítására, úgy értem, van egy arckifejezés, ami nagyjából bárminek elmegy, az jó lesz másfél óráig. A műpicsogás egyenesen irritáló volt, a lépcsőzésekről nem is beszélve. Minden horrorfilmben ott a jelenet, amikor főhősünk valami gyanús zajt észlel a földszintről, így hát minden erejét összeszedve lemerészkedik, hogy megkeresse a zaj forrását. Na, ez a jelenet teszi ki az Amityville kb. 60%-át, elfáradtam abban is, hogy néztem.

A következő probléma

Ugye, a Bella Thorne által alakított karakter, Belle a lázadók csapatát erősíti, ezt azonban csak a ruhákkal és a sminkekkel sikerült kifejezni, azt viszont túlságosan. Nevezettek szőrszálhasogatónak, de hogy még pizsamának használt pólónak is designosnak kellett lenni, az már azért nevetséges.

Mint említettem, a film nagyobb részét a „feszültségkeltő” lépcsőzés tette ki, és aki látta a film előzetesét, az tulajdonképpen mindent látott. Az összes jumpscare benne volt az előzetesben, így a film már nem tudott új élményt adni, néha már egyenesen lapossá vált. Én a társaság azon tagját képviselem, aki rémülten kapaszkodik a karfába, és egy párna takarása mögött vagyok hajlandó horrort nézni. De ez a film nemhogy ijesztő nem volt, még nyomasztónak is csak tengernyi jóindulattal merem nevezni.

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.