Tinder: Kinek, Miért, Hogyan?

🕔 Olvasási idő:  3 perc

Sokatoknak ismerősen csenghet a név szerintem, de mi az oka ennek? Használjátok? Tudjátok, mire való? Hallottatok róla néhány sztereotípiát – hogy itt csak szexkapcsolatok születhetnek, hogy tele van ribancokkal és köcsögökkel, vagy épp ijesztően naiv lánykákkal, vagy olyanokkal, akik itt találták meg életük szerelmét? Vagy csak arról olvastatok, mennyire nagy szerepet kap az „első látásra ítélés”?


Kinek?

Amikor hazánkba betört a mostanra már legnépszerűbb „randiapp”, feltételezhetően a fiatalság nyitottabb, pezsgőbb (értsd: bulisabb) rétege kezdte el használni először, így ha egy random odatévedő azt feltételezte, hogy itt 90%-ban csak kavarásra keresnek pajtást, nagy valószínűséggel nem is annyira alaptalanul gondolta ezt. Mostanra viszont már elértünk arra a pontra, hogy mindenki megszokta a Tinder jelenlétét, és

akár az introvertáltabb, visszafogottabb alakok sem riadnak vissza

az ártalmatlan(nak tűnő?) társkereső alkalmazás ártalmatlan(nak tűnő?) kipróbálásától. Egy szó mint száz: ott tartunk, hogy bizonyos arányokban szinte minden embertípus megtalálható a Tinderen: a kutyafilteres fiúktól kezdve a félmeztelenül feszítő hapsikig, át a visszahúzódó gamereken, egészen a traktorral pózoló szakmunkásgyakornokokig. Ugyanez lányoknál: plázacikák, emok, animés lányok, konszolidált bölcsészhallgató csajszik, és még rengeteg egyéniség.
Sőt, fiúkra és lányokra bontottam a közösséget az előző bekezdésben, de nem csak ezen két nem tagjai képviseltetik magukat… (Az maradjon téma másik cikkre, hogy több nem van-e kettőnél.)
Az utolsó dolog amitől félni kell, az az, hogy kilógsz az itteni sorból!


Miért?

Talán a legegyértelműbb kérdés. Mert ismerkedni szeretnél? Mert nem keresel görcsösen kapcsolatot, de azért hátha mégiscsak bejön valami? Mert kíváncsi vagy, mi ez? Az indokok hasonlóak. Hogy aztán mennyire veszed komolyan – mennyire válogatod ki a magadról feltöltött képeket, milyen király bemutatkozást (bio) írsz, mennyit beszélgetsz párjaiddal – az már csak rajtad múlik.
A Tinder nagy előnye, hogy ha valakit lájkolsz, az ilettő nem fog tudni erről, egészen addig, amíg nem lájkol vissza ő is téged – ekkora rak párba titeket az alkalmazás, innentől már tudtok beszélgetni (ha pedig jobb volt valamelyik párod, amíg csendben volt, szétválni is lehet).


Hogyan?

 

  • Szedd elő iPhone-od vagy Androidos telefonod, és töltsd le az alkalmazást!
  • Válaszd ki a képeid!

Összesen 8 képet tölthetsz fel magadról maximum. Még ha szégyenlősebb vagy, akkor sem árt legalább kettő-három olyat, amin jól látszódsz. Kegyetlenül hangzik, és szerintem is az, de a legtöbb ember nagyrészt ez alapján fog dönteni, merre húzzon téged. Másik nagyrészt pedig a bemutatkozás alapján.
Ha az átlagnál egy fokkal extravagánsabb profilt szeretnél, rakj be olyan képeket is, amiken hülye fejeket vágsz, valami őrültséget csinálsz (nekem anno volt bent egy, amin egy bevásárlókocsiban ülök), vagy dobj fel valami vicces képet, ami tükrözi érdeklődésed is (nekem most egy kávéból kirakott pentagramma az egyik ilyen), vagy egy memét, hogy tudják biztos jó arc vagy.

  • Írj egy vagány bemutatkozást!

Meglepően sok ember olvasgatja buzgón a biokat, mielőtt valakit teljesen magabiztosan balra húzna (dislike-olna). Hogy kifejezőbb legyek: aki a külseje miatt és külső alapján akar párt találni, az az alapján fog,

aki azt szeretné, hogy legyen valami a bemutatkozásában ami megfogja a másikat, az pedig tenni fog azért, hogy meglegyen az a valami.

Ez a valami viszont mindenkinél más. Valaki jókislány/kisfiú módjára összefüggő hosszú sorokat ír magáról, valaki vázlatpontokra szedi, valaki poénosra veszi (de mégis elárul magáról egy-két dolgot), valaki csak néhány alapadatot ír le – hol lakik, milyen magas, stb. Utóbbi adat valamiért elég népszerű. Gyakran látni olyan bemutatkozásokat, ahol csak az van megadva, hány centi az illető. Őszintén szólva fogalmam sincs, miért lényeges, de biztos jó szokás. (Jó, láttam például 203 centis lányt, nála talán érthető miért hangsúlyozta ki.).

  • Ítélkezz!

Legelsőnek egy képet és egy nevet látsz egy Tinderezőből. Bármennyire meglepő, de gyakran már ebből is meg lehet állapítani, ha valaki egyáltalán nem az eseted. A bemutatkozások olvasása és a többi kép végignézegetése viszont zárulhat kellemes meglepetéssel is (vagy rosszabb esetben nyilván kellemetlennel is). Velem személy szerint előfordult már, hogy valakit jobbra húztam, párok lettünk, aztán végül is semmi kedvem nem volt beszélgetni vele.

  • Randizz!

Ha van párod, beszélgess vele. Innentől már teljes mértékben csak rajtad/rajtatok áll, merre terelődik az ismerkedés. Én beszélgettem több lánnyal is – valakivel néhány mondat után kiffulladt a dolog, és nem is volt kedve egyikünknek sem tovább erőltetni, valakivel pedig egész jól el tudtam témázgatni. Személyes találka még nem lett egyből sem, de

őszintén szólva, látok rá esélyt, hogy legyen, ha valakivel úgy működik a „kémia” – már ha egy randiappon keresztül lehet kémiáról beszélni.

Fun fact: attól hogy nekem nem volt még Tinder randim, a Miszi csapatból van olyan, aki Tinderen ismerkedett meg jelenlegi párjával, akivel több hónapja boldog párkapcsolatban élnek.


Veszélyek

Egyik közösségi oldalon nem nehéz feladat másnak kiadni magad – ez a Tinderrel sincs másképp. Ahogy a netes szexuális zaklatások többségében, itt is a lányok vannak veszélyeztetettebb helyzetekben. Szerencsére a Tinderen nem lehet képeket küldeni, csak előre betárazott gifeket, így nem is érkezik senkihez sem napi x mennyiségű dickpic (szabadfordításban: faszkép) vagy egyéb szexuálisan zavaró tartalom. Az élő találkozók veszélyeire viszont még így is ajánlott felkészülni.

A Tinder tehát nem csak a Google Play-en foglal el előkelő helyet a randis alkalmazások közt, de társadalmi jelenségként is jelen van a közösségi életben

– mondhatni, már teljesen megszokottan. Az pedig, hogy ki próbálja ki, ki szánja rá magát komoly használatra, ki szidja továbbra is a sztereotípiák miatt, már csak a személyes érdeklődéstől függ.

 

 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.