Embertípusok II. – Munkatársak

🕔 Olvasási idő:  2 perc

I. Főnök kis kedvence

Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy melyik az idegesítőbb: Amikor a Főnök áll a hátad mögött, vagy ha annak a kis kegyeltje. Ez a típusú kollégánk a saját munkájával fele annyit törődik, mint a miénkkel, elvégre ha a miénket köpedelemként állítja be, az övé máris felértékelődik. Állandóan panaszkodik a kollégáknak, hogy ő nincs megbecsülve, de természetesen a főnök szava szent és sérthetetlen. Kivéve, ha a döntései a kárára vállnak. Akkor egy utolsó sz*r tetűfészek. A szidalmaktól függetlenül mégis a főnök fülébe fog jutni, hogy három perccel szünet előtt mentél ki pisilni… [Ez a kategória szigorúan csak a lébecoló kedvencekről szól! Minden tiszteletem azoké, akik kemény munkával érték el azt, hogy a főnökük becsülje őket!] 

II. A manipulátor

Az a kolléga, aki állandóan túlórázik, mégis te dolgozol többet. Jellemzőik közé tartoznak a „Tudod, hogy soha  nem kértem tőled semmit!”, és a „Csak most az egyszer!” kezdetű könyörgő hangvételű litániák. Soha ne dőlj be nekik, ha egyszer megsajnáltad őket, véged van! Elvégre velük ellentétben neked nincs családod, nincs életed, szóval légyszi vidd haza a papírmunkát. Köszike.

III. A „FŐNÖK”

Legalábbis annak képzeli magát. Bármit csinálsz, az nem elég jó neki, meg úgy amúgy is, hogy lehetsz ennyire értetlen? Hát nem elmagyarázta már milliószor, hogyan is kellene azt az ügyiratot megszerkeszteni? Pazarolhatja rád az ő értékes idejét, azt hiszed, ő csak azért van itt, hogy téged pátyolgasson? Érezd magad megtisztelve, amiért mellette dolgozhatsz… Ennél durvább eset, amikor neked kell rászólnod, hogy nem rúghat ki, mert ahhoz nem áll elég magasan a táplálékláncon.

IV. Business man

Teljesen random, két lap között odapisszeg neked: „Unokatesómtól most tök olcsón tudok hozni tojást/cigit/mosószert/disznót. Érdekel?”. Hasznos dolog az ilyen kolléga(nő), mert többnyire tényleg jó áron kapsz minőségi hazai dolgokat. Mivel kollégák vagytok, nagy valószínűséggel nem fog átverni, és elég hosszútávon lehet vele üzleti kapcsolatot kiépíteni. Legalább ennyi haszna legyen a munkahelyednek.

V. A gyors röptű

Az elnevezés onnan ered, hogy túl gyorsan reppen el ahhoz, hogy megismerhesd. Tipikusan annyit jegyzel meg, hogy az „új fiú/lány”. Részletkérdés, hogy vajon önszántából repült-e vagy sem. A nevét ha akarnád se tudtad volna megjegyezni, csóró nem jutott el odáig, hogy bemutatkozzon.

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.