5 film, ami megvigasztal nap végén

🕔 Olvasási idő:  2 perc

Nem egyszer, nem kétszer volt már példa arra, hogy nap végén olyan fáradt voltam, hogy előbb nyalogattam volna le a WC pumpát, minthogy mégegyszer emberek közé menjek. Ilyenkor vagy alszol egy nagyot, és reménykedsz abban, hogy másnapra összeszeded magad, vagy fogod magad, és megnézel egy jó kis filmet, ami könnyedségével és humorával ver beléd egy kis életet. Én most 5 személyes kedvencemet hoztam el nektek.

A Karib-tenger kalózai

Nem mai film, eléggé elcsépelt is, de akárhányszor meglátom Johnny Deppet Jack Sparownak öltözve, kimegy a fáradtság a szememből, és a képernyőre tapadva zabálom azt, ami éppen a kezembe kerül. Vicces, hogy egy „rosszfiú” varázsolja szebbé a napom(nak a végét), mégis imádom Sparow gesztusait, és a zord külső takarta lágy szívét. Ha megnézed a sorozat bármelyik részét, garantáltan megenyhülsz.

Harry Potter

Oké, beismerem, hogy ez tényleg nem egészen a „könnyed” kategória. De amikor eleged van a világból, tökéletes választás, mert elrepít egy másikba, ahol rengeteg varázslat vár rád. Milyen jó lenne, ha minden egy pálcasuhintásra megoldódna, nem igaz? A Roxfort kapui pedig minden este nyitva állhatnak előtted, ha esetleg rossz a napod.

RED 1-2

Bruce Willis mint nyugdíjas CIA-s? Ki az, akit ez nem csigáz fel egy nagyon pocsék nap után? Imádom ezt a filmet, az összes lehetetlen szituációjával együtt, betegre nevetem magam rajta. Az a könnyedség, ahogy a karakterek a „volt” munkájukról, a gyilkosságokról nosztalgiáznak, akármennyire is morbid, de egyszerűen túlságosan is felszabadító. Nem csak számukra, számunkra is. Főleg ha bele képzelheted azt is, aki miatt az egész nap menthetetlenné vált.

Így neveld a sárkányodat

Ettől az animációs filmtől egyszerűen kisül a cukiság faktorom. Fogatlan olyan akár egy játékos kiscica, Hablaty pedig a maga esetlenségével oly módon szerethető, ahogy élő ember soha nem lehet. Ha sírhatnékom van, vagy szomorú vagyok, ez az egyetlen megoldás, ami szóba jöhet. Meg a chips. De az hízlal. Tény azonban az is, hogy van rá esély, hogy a film végén még szomorúbb leszel mint voltál, mert az élet abszolút igazságtalan. Miért nincs saját Fogatlanod? Szóval nézd meg a második részt is, mert egyetlen rész nem lesz elég. Ezt garantálom neked. Hát csak nézz rájuk…

Múmia 1-2

Az abszolút favorit, a szövegkönyvet álmomból felébresztve is bármikor felmondom. Izgalmas, vicces, romantikus (de abszolút nem nyálas) és egy picit ijesztő. Állítom, hogy Brendan Fraser ebben a szerepben alkotta a legnagyobbat (nálam csak a Tintaszív veszi fel a versenyt), akárhányszor nézem meg, mindig találok benne egy jelenetet, amit egészen addig nem is tartottam fontosnak. Ha legalább egy jó pillanatot akarsz a napodban, akkor megnézed ezt a filmet. Nem fogod megbánni.

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.