Miszi Műhely - Beküldések

Memoria amoris

2
1 hónap ótaÉrtékelt2

A kifakult freskókat érinteném
Újra- végtelen hálók kikopott
Emlékfonalainak tengerén.

Piros rózsa voltál kertemben,
Szívembe töviseidet szúrtad.
Én mégis reménnyel öntöztelek…

Búcsúzásunk fájó szakasza,
A sötét hullámfoltok ezreit
Pecsételte az ékes freskókra.

Értékelések

2 válasz

  1. Tetszik a freskó mentén keretezett szerkezet.
    Az “újra” nekem kicsit indokatlan az új sorban – ha jól látom nincs versforma amit tartani kéne. Indokolt esetben nagyon nagy rajongója vagyok a váratlan, fordulatos sortöréseknek és képi játékoknak, ha bizonyos szavak új sorba törése ad valami többletjelentést az adott résznek, de itt számomra nem volt ilyen.

    Egyszerű, letiltuszt, impresszióra alapuló írás. Nekem túl kiszámítható. A megírás után még érdemes gondolkodni azon, tudsz-e többet kihozni a versből ha trükközöl a sorokkal. Például a második versszak szerintem izgalmasabb lenne, ha a sorok fordítva követnék egymást: Én (mégis) reménnyel öntöztelek // Szívembe töviseidet szúrtad. // Piros rózsa voltál kertemben.

    A hármaspont írásjelet megfontoltabban használnám, szerintem nagyon elcsépelt tud lenni a kezdő/amatőr írók közt, így sokszor fordítva tud elsülni. Ez egy egyszerű, könnyű vers – amivel nincs gond, nekem is sok ilyenem van -, nem létező mélységet és többlettartalmat próbál táplálnibele a hármaspont, amit sokszor csak azért használnak, “mert titokzatosabb lesz”. Én inkább a félbehagyott soroknál, mondatoknál, vagy nem egyértelmű gondolatok végén használnám.

  2. A középső versszak számomra kissé kiesik a tematikából. Az összképbe ugyan illik, de így a szimbólumrendszer csapong, ami kizökkenti az olvasót. A felrajzolt képek önmagukban ugyanakkor szépek, jól bánsz a szavakkal. Figyelj jobban az egységességre, fejtsd ki jobban a verset, legyen tartalmasabb, hogy kicsit elnyelje az olvasót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További Műhely-munkák

Miszi Műhely

Szeretnél Te is írást beküldeni, vagy nézelődnél még mások alkotásai közt?
miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.