5 tipp, hogy könnyebben fel tudj kelni

🕔 Olvasási idő:  < 1 perc

Senkinek nem kell bemutatnom a világ egyik legnehezebb dolgát, a koránkelést. Ha iskolába jársz, ha dolgozni, mindenképp megkeseríti az életed az a fránya ébresztő, ami természetesen túlságosan hamar szólal meg. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nehéz felkelni mikor megszólal. A magam részéről, mielőtt bevezettem azt az öt módszert, amit most elmondok nektek, jó párszor elkéstem. Megszólalt a telefonom, kinyomtam, visszafeküdtem aludni, és bumm, máris elkéstem, vagy késésben voltam.


1. Idegesítő ébresztő
Állítsd be a számodra lehető legidegesítőbb zenét vagy csengőhangot! Amikor meghallod, garantáltan felpattansz majd, hogy kinyomd, és azután a szörnyű élmény után már nagy eséllyel kedved sem lesz visszafeküdni.

2. Távolság
A második tippem az lenne, hogy a telefont/ébresztőórát ne a párnád alá, az ágy mellé tedd. Ne legyen elég kinyújtanod a karod, hogy elérd. Legyél kénytelen kikászálódni az ágyból ahhoz, hogy kikapcsold. Ha már megmozdultál, hidd el, sokkal egyszerűbb nekiállni a készülődésnak vagy a teendőidnek.

3. Gondold végig a napot!
Amikor felébredsz gondold végig milyen teendőid lesznek azon a napon. Hogy mennyi mindent kell megcsinálnod, milyen sok halaszthatatlan feladat vár rád. Amikor ebbe belegondolsz… kedved sem lesz visszaaludni.

4. Zuhanyozz le/mosd meg az arcod!
Ha sikerült kikelni az ágyból, de még mindig kómás vagy, nagyon sokat számít egy frissítő zuhany, de persze erre nem minden reggel jut idő. Amikor szűkös az idő, akkor valamilyen szinten helyettesíthető a fürdő egy arcmosással. Ez utóbbi akkor a leghatásosabb, ha jó hűvös vízzel frissíted fel magad.

5. Igyál!
Kezdd a napot azzal, hogy megiszol egy kis vizet. Felfrissít és ad egy kis lendületet a továbbiakhoz.


Nos, nem állítom, hogy ezek által jobb lesz a korán kelés, de valamennyit segítenek abban, hogy könnyebben induljon be a nap. Mindenesetre, mióta ezeket a módszereket alkalmazom, nekem könyebben megy. Egy próbát megér!

 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.