Komfortzóna: Miért és hogyan lépj ki?

🕔 Olvasási idő:  2 perc

Egész divatos szó lett manapság a "komfortzóna" kifejezés.

Mit is jelent ez?
Milyen jelzőkkel lehet illetni a komfortzónában ragadt embert?

 • Megszokásokhoz ragaszkodó
 • Régi ismerősökhöz ragaszkodó
 • Befásult
 • Elkényelmesedett
 • Unott
 • Félénk

Itt főként az utolsóra hívnám fel a figyelmet – a későbbiekben kifejtem, ezt miért mondom.


Miért?

 • Unatkozni fogsz​​

Szerintem ezt nem kell túlragozni: ha nem próbálsz ki semmi újat, rá fogsz unni a régi megszokásaidra, ami szélsőséges esetben depressziót is okozhat. De az is nagy probléma, hogy baromi unalmas napjaid lesznek. Bővebben erről a "későn eszmélsz fel" pontnál.

 • A barátaid is unatkozni fognak

Természetesen nem fognak elárulni és elhagyni a barátaid, csak azért mert nem lépsz ki a komfortzónából, de ki barátkozna nagy kedvvel egy olyan emberrel, aki évek óta ugyanazokról a problémákról beszél, ugyanazokkal a dolgokkal poénkodik, ugyanazokat a sztorikat meséli el, és ugyanúgy kántálja a terveit, amikről már mindenki tudja, hogy úgysem fogja véghez vinni őket?
Nem akarom összefüggésbe hozni ezt azzal, hogy minnél több dolgot csinálsz, annál jobban barátkozol (mert ez nem is igaz egyébként), de tény ami tény, kell valamennyi külső impulzus, hogy haladgass előre az életben – ahogyan a legtöbb barátod is teszi valószínűleg.

 • Későn eszmélsz fel

​Komfortzónával kapcsolatban a legrosszabb és legdepresszívebb érzés, amikor már túl későn veszed észre, hogy egy csöppnyivel több vállakozószellemmel mennyi lehetőséget tudtál volna megragadni, és hol járhatnál már most.
Jobb próbálkozni a kilépéssel és tapasztalatot szerezni a sikertelenségből, mint meg sem próbálni. Ha elbuksz, már akkor is történik veled valami, amit akár el is tudsz mesélni a barátaidnak, és már ezzel kisebb eséllyel leszel unalmas.

 • Irigy leszel

​Tapasztalataim szerint megszokott jelenség, hogy a befásult és elkényelmesedett emberek irigyelni kezdik a körülöttük lévők (rokonok, és akár közeli barátok) életét, úgy ámblokk. Lényegében csak a cselekvőképességükre irigyek – arra, hogy tényleg csak egy kicsivel több befektetéssel jóval többet tettek.

 • Ítélkező leszel

A kényelmi vonaluk mögé szorultak rendszerint csak az évekkel ezelőtt megismert ismerőeikkel tartják a kapcsolatot, és nagyon ritkán veszik fel a kontaktot új arcokkal (akkor is hasonszőrűeket keresnek). Emiatt az egész értékrendjük ez alapján a pár berögződött ember alapján áll össze, és könnyebben ítélnek el, kritizálnak másokat – holott ennek ellenkezője lenne az egyik kulcs a komfortzónából való kilépéshez.

 • Az álmaid álmok maradnak

​Jó klisés szöveg, mi? Ezért is hagytam utoljára, és nem is fejtem ki bővebben.

Nos, és hogyan is lehet kilépni abból a bizonyos komfortzónából, és miért is írtam, hogy olyan fontos kihangsúlyozni a félénkséget? Kiderül jövőhét keddi bejegyzésünkből!

A bejegyzés második fele itt olvasható el!

 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.