Nóri Blogja

A pesti ember

🕑 Olvasási idő:  3 perc   Mi jut eszedbe először, ha meghallod: Budapest ? Sokan modják, hogy országunk középpontja egy veleéig romlott, mérgezett hely. Akik ezt állítják, biztos nem mászták még...

Elolvasom!

Bullet Journal: Tartsd kézben az életed!

🕑 Olvasási idő:  4 perc   …avagy mindent a gyorsnaplózásról, azaz a Bullet Journalről Sokáig azt hittem, én vagyok az egyetlen szerencsétlen ezen a hepehupás bolygón, aki képtelen rendszert tartani az...

Elolvasom!

Lenger

Nóra "Nana"

Az alapok:

19

Budapest

Alapítótag

nana@miszi-online.hu

Üdv az idetévedőknek, a formalitást elhagyva én Nana vagyok, legalábbis (szinte) mindenki így hív.

Budapest mellett egy kisvárosban élek, ahol egy 6 osztályos gimnázium 12.-es tanulójaként koptatom a padot. Jelen pillanatban az elképzelésem az, hogy az érettségi után rendezvényszervezőnek tanulok, de nem az esküvők, hanem inkább a fiataloknak szánt, nagyobb horderejű megmozdulások vonzanak. Ha lehet ezt így mondani, kicsiben már gyakoroltam is a dolgot, mint az iskolám Diákelnöke.

Azt hiszem ez egyértelmű, de azért megemlíteném, hogy kedvelője vagyok a szépirodalomnak, pláne a kortárs verseknek és slameknek. Én magam leginkább novellákat és rövid eszmefuttatásokat, amolyan egypercekeset – meg néha napján cikkeket – írok, de időről időre megpróbálkozom a versekkel is. „Komolyabban” 2011 óta foglalkoztat az írás. Bár előtte is szórakoztattam (főként) magamat az agyszüleményeimmel, az áttörést az hozta meg, amikor egy játék fórumán a fanfic-em viszonylag népszerű lett. – Egyébként a Miszi alapító tagjait is itt és emiatt ismerhettem meg. –  Ezután még kellett pár év, mire valóban megérett a stílusom és ténylegesen épkézláb történeteket tudtam felmutatni, de valójában ekkor vált a szenvedélyemmé.

Szabadidőmben az írás mellett YouTube videózással foglalkozom, csatornámon előszeretettel osztom meg tapasztalataimat és véleményemet, vagy csak igyekszem mosolyt csalni a követőim arcára. Ha a lehetőségeim adottak, előszeretettel játszom is, bár ez (sajnos) most épp a Sims 3-ban és a CS:GO-ban merül ki.

Ha csak tehetem, Pesten tartózkodom, mivel a mai napig megrészegít a város szépsége, illetve a barátaimmal is itt a legkönnyebben megoldható a találkozás. Életem egyik komikuma, hogy az idilli szépség mellett a lepusztult és múlt idéző dolgok is gyönyörködtetnek, ilyen például az urbex is.

Magamról még talán annyit mondanék, hogy minden erőmmel azon dolgozom, hogy egy életerős, mosolygós, pozitív személyiség legyek, aki kész segíteni másokon, de igazán még csak mostanában kezdtem el megtalálni önmagamat és az utamat. Több „poént” pedig nem lőnék le, aki valóban meg akar ismerni, olvasson a novelláim és a gondolatfoszlányaim sorai között, vagy ha kedvet kap hozzá, nézze meg a Youtube csatornámat!

Tanulmányok
 • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Szociológia BA
 • Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
  • Angol-magyar két tanítási nyelvű osztály
Szakmai tapasztalatok
 • At Home Budapest – Online Marketing Asszisztens
 • Google Talent Camp 2018
 • Cvonline.hu – Marketing Gyakornok
 • Panda Promotions – Értékesítő, promóter
Harmonika tartalom

Nem vagyok olyan izgalmas, hogy rólam olvasgass, de ha már rászántad magad, lássuk.

A nevem Tibor, preferáltabb formában Tibi. Egyéb beceneveket nem vállalok fel. Félig Budapesten, félig Szegeden lakom. Utóbbi a szülővárosom, és igaz, nagyon szeretem, mindig szívesen járok vissza, de be kell vallanom hogy a "félig-félig" arány sokkal inkább 95%-5% Pest javára. Itt tanulok - remélhetőleg hamarosan dolgozom is - a Corvinus egyetem szociológia szakán, de nem csak emiatt vagyok Pesten: szeretem ezt a várost, szeretek egész egyszerűen időt tölteni itt. Még a felköltözés előtt is havonta jártam fel például rendezvényekre, vagy barátokkal találkoznia - gyakran Miszisekkel. Micsoda átvezetés a Miszire. 2011 óta vagyok részese ennek a csodás jelenségnek, azaz magának a baráti társaságnak. A honlap, a Miszi Art ötlete az én fejemből pattant ki egy-két évvel ezelőtt. Látszik hogy én vagyok a főszerkesztő, azóta se vittük semmire. Ezen kívül sok oldalról kötődik még hozzám ez a csapat. Néhányukkal egész aktívan találkozok manapság (remélem, így is marad, vagy még sűrűsödik!), a 2013-as legelső nagy találkozó pedig életem talán legmeghatározóbb pontja volt. 2011 egy jó év volt. Az írással is ekkor kezdtem el foglalkozni. Eleinte még csak egy kis gagyi fanfictiont írtam egy fantasy játék fórumán, ami minősége ellenére elég népszerű lett. Gyakorlatilag az akkori olvasóimnak és bíztatóimnak köszönhetem, hogy még mindig foglalkozok az írással, hiszen ekkor még csak feltűnési viszketegségből kezdtem el történetem részeit publikálni. Mára kicsit fordult a kocka: van írásom, amit alig olvasott egy-két ismerősöm. Plusz akkoriban egy folytatásos regényt postolgattam igazából, utána jöttek a novellák, ma pedig főként szabadversekkel próbálkozom. Nem tudom, mi mást tudnék mondani. Túl komoly lett a vége. Éljenek a mosómedvék! Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki. De ne a Miszi Artot. Azt nézegesse még!

Tanulmányok
 • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Szociológia BA
 • Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
  • Angol-magyar két tanítási nyelvű osztály
Szakmai tapasztalatok
 • At Home Budapest - Online Marketing Asszisztens
 • Google Talent Camp 2018
 • Cvonline.hu - Marketing Gyakornok
 • Panda Promotions - Értékesítő, promóter

Portfólióm

Írj nekem!