Gubics Flórián: Rúzsfoltos papírfecni

🕔 Olvasási idő:  2 perc

Az ajtókulcsot gyengéden az asztal szélére helyezte, mellé egy papírfecnit ejtett, amin rikító piros rúzsfolt volt. Majd lágyan továbbsétált. Nem nézett hátra, egyenletesen haladt a lift felé. Beszállt, megnyomta a gombot és mielőtt a liftajtó becsukódott volna mélyreható tekintettel hátrapillantott. Az öregúr tudta mit jelent mindez. Még ült egy keveset a fotelban. A nőre gondolt, rákészült. Újra és újra felidézte az alakot és a mozdulatsort magában. A hosszú karmazsin dús hajat. Az éjfekete estélyit. A magassarkút. A ruhát és a cipőt határoló sima lábszárakat. A kecses járást és az igéző pillantást. Nem tudott tovább várni. Megragadta a kulcsot a cetlivel és elindult a lift felé, beszállt és megnyomta az ötödik emelethez tartozó gombot.
A liftben érezte, hogy minden egyes szint elhagyásával szíve egyre hevesebben ver. Bizsergett a teste. A jól menő szállodák csengő lifthangjára nyílt az ajtó. Az öregúr kilépett és elindult a szoba felé. Egyébként korához képest jól tartotta magát. Haja javarészt kihullott már, de parókával pótolta. A stresszes üzleti élet hagyatéka. Friss kölni illat áradt belőle. Viselete szürke öltöny, fehér ing és egy elegáns türkizkék nyakkendő. Délcegen sétált, egyenes háttal, stabil léptekkel. Sok nyugdíjaskort elhagyó ember megirigyelné. „508” olvasta a feliratot. A kezét határozottan a kilincsre tette és kinyitotta az ajtót. Mindeközben bent egy fiatal hölgy készülődött. Miután belépett a szobába finom mozdulatokkal, de határozottan és gyorsan elővett két pezsgős poharat és beletöltötte az italt.
Gyertyákat gyújtott és a lámpákat leoltotta. Elővett egy kis flaskát, amiben egy semleges színű folyadék volt és az egyik pezsgőspohárba öntötte. Ezután az ablakhoz lépett és várt. Hallotta az idős idegen közeledtét – aki talán nem is volt annyira az – és előkészítette vörös rúzsát. Végighúzta az ajkain, eltette és várt, hogy az öregúr betérjen az ajtón. A kilincs mozdult, az ajtó nyitódott. Szó nélkül lépett be a szobába. A hölgy hátranézett, megfordult és lassú mozgással az előkészített pezsgőhöz lépett. Az idegen követte mozdulatait, nem csak szemével, de lépteivel is. A nő mélyen a szemébe nézett, közel lépett hozzá és lágyan megcsókolta. Partnere a derekára helyezte a kezét, de a nő eltávolodott és finoman a pezsgőjéért nyúlt.
A partnere megértette a jelzéseket és ő is felvette a pezsgőspoharát. Koccintottak, és megitták.
Ezt követően felgyorsultak az események. Az idős ember közelebb lépett a nőhöz, arcát két kezével megfogva arcához emelte és szájon csókolta. A nő lesegítette az úr zakóját a mámoros előkészületek közben, majd az ágyra nézett, amire a partnere rögtön reagált is. Lefeküdt és várt. A nő hátat fordított neki és szép lassan elkezdte levenni éjfekete estélyiét. Előbb egy meztelen váll, majd egy hát. Az öreg egész teste bizsergett. Lazított nyakkendőjén és izgatottan kezdte kigombolni ingét, amíg a bizsergő érzés furcsa módon szét nem terjedt az egész testén. Zsibbadt mindene. A kezei hirtelen elgyengültek és az ágyra zuhantak, nem tudta mozgatni a végtagjait. A szívverése felgyorsult és egyre nehezebben kapott levegőt. Az utolsó amit érzett az a felgyülemlett vér a nyelőcsövében és az utolsó amit látott egy megvető és szigorú pillantás a mély barna szemekből. Meghalt. A nő visszavette ruháját, elrakta egy táskába a poharakat és a pezsgőt. Odalépett a halott testhez, kivette tárcáját és eltette.
Ablakot nyitott. Letörölte az orrából kifolyó vért egy zsebkendővel és rágyújtott. Tekintete a semmibe meredt, szemeiből nem tükröződött semmi érzelem. Az elnyomott csikket is elrakta, majd elővett egy lapot, amin nevek sorakoztak. Kihúzta a soron következőt, majd letépett az aljáról egy fecnit, amit finoman ajkai közé szorított. Végül távozott.

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.