Üdvözlet, Látogató!

Mi vagyunk a Miszi. Saját magunkat leginkább úgy tudnánk bekategorizálni, mint "szórakoztató és művészeti online magazin", ha nagyon hivatalosan akarunk fogalmazni. De nem szeretünk nagyon hivatalosan fogalmazni, egyrészt, másrészt pedig ez nem ír le minket teljesen.

Célunk az oldallal, hogy bemutassuk saját alkotásainkat (versek, novellák), közzétegyünk érdekes posztokat (inspiráló bejegyzések, beszámolók, kritikák), és egyéb kreatív projekteket csináljunk, amiket szívvel-lélekkel tálalhatunk reményeink szerint minél szélesebb közönségnek. 

Nem titkolt célkitűzés, hogy – nagyszabásúan fogalmazva – egy kicsit modernebbé és "menőbbé" tegyük az irodalmat.

Mindezek felett nagyon fontosnak tartjuk, hogy létrehozzunk ezekhez egy egyedi "Miszis" hangulatot, és egy sajátos atmoszférát, egyfajta varázst adjunk az oldalnak.

A Miszi eredetileg egy fantasy játék fórumán kialakult netes baráti kör volt – még öt és fél éve. A baráti kör ma is él és virul (és szerencsére már nem annyira "csak netes"), a szerkesztőség viszont nemrég külön kezdett el működni.

Nevünk, a Miszi a " Mosómedvék Magyar Ifjúsági Írók Szövetsége" rövidítése. Bizonyára ez nagyon komolyan hangzik, azonban ez a név az úgymond hivatalos indulásunkhoz kellett. A pontosság kedvéért: a Miszi a csapatunk elnevezése, míg a Miszi Art a honlapé. Arról amúgy fogalmunk sincs, mikor és hogy lett a Miisz-ből Miszi.

Ennyit kell tudni rólunk röviden. Ha mélyebben bele szeretnéd ásni magad a világunkba… Tudod mi a dolgod…


Közösségünk

Szerkesztőcsapatunk tizen- és huszonéves korú lányokból és fiúkból áll. Eddigi tapasztalatok alapján tévhit, hogy mi a weblap kapcsán ismertük meg egymást. Az alap csapat közösen írt egy fanfiction történetet egy online fantasy játék fórumán, még több mint öt évvel ezelőtt. Később, hogy ne a fórumon a többiek előtt kelljen megbeszélni, hogyan fogunk írni, létrehoztunk egy Facebook csoportot.

Ez a kis közösség az idő múlásával egy nagyon szoros baráti társasággá vált. Igaz, csak az interneten beszéltünk egymással, de mi mégis többre tartottuk egymást, mint holmi "netes barátok". Először 2013 nyarán (2 évvel az alakulás után) találkoztunk személyesen, mára pedig fokozatosan odáig jutottunk, hogy teljesen természetes egy-egy fizikai találkozás, bármennyire is szürreális volt anno két év után először meglátni hús-vér formában netes barátainkat.

A netes csoporton belül egy kis idővel később már nem is az írás volt az összetartó erő, hanem az emiatt kötött barátságok (vagy néhány alkalommal annál több wink). A szerkesztőségnek eleinte minden Miszis tagja volt automatikusan, később csak az aktívan írók maradtak fent a honlapon, mára pedig elértünk oda, hogy a "baráti társaság Miszi" és a "honlap Miszi" fogalma teljesen különvált. Természetesen mi szerkesztők ettől még ugyanúgy résztveszünk a baráti csapat életében is.

Néhány képkocka a 2015-ös tagfelvételes videónkbólAz alapítástól fogva a Miszi levegőjét rontja L. Tibor, L. Nóra és G. Flórián, 2014 nyarán követtük el azt a hibát, hogy felvettük H. Renátát. 2015-ben pedig ismét vétkeztünk – ekkor került be R. Bianka. A 2017 év eleji tagfelvételkor Sz. Kitti, K. Levente és Sz. Panni csatlakoztak hozzánk. Őket még nem utáljuk annyira, hogy bántsuk őket. Elavult szöveg, most már utáljuk őket. 2017 végén két újabb taggal bővültünk: ők K. Katinka és K. Adrienn, valmint "Juszaaszek" művészi álnevű közreműködőnk is csapatunk részévé vált.

A logónk és egyben a jelképünk is – ahogy az oldalon több helyen is látható – a mosómedve, ebből ered a #rakunizmus szlogenünk is. A háttérsztorit… Hanyagoljuk inkább.


Honlapunk

A weboldal még egy nagyon nagyon kezdetleges blogspot-os blog formájában kezdte meg működését még egy-két évvel ezelőtt.

Rengeteg lépcsőfok vezetett oda, hogy elérje mai formáját, amivel egyelőre meg vagyunk elégedve.


Munkamoral a szerkesztosegben
A legelső, borzasztóan amatőr blogspot-os blogoldal egy gyors ötletből jött, miszerint, mi lenne, ha feltöltenénk az írásainkat egy blogra hogy mások is el tudják olvasni? Az írások felkerültek, mi nagyon büszkék voltunk, viszont nem voltunk túl buzgóak, így jött az ötlet, hogy ha már novellákat és verseket nem is írunk olyan gyakran, akkor posztoljunk direkt a blogra szánt cikkeket.

Mostani, harmadik weboldalunkat 2016 decemberében kezdtük el használni, a tartalmakat többé-kevésbé egészében átemeltük a korábbiakról. Lényegében, csak a kinézet/design/elrendezés változott az idők során (de az nagyban)

Weboldalunk arculatát részben főszerkesztőnk, Tibi készítette, részben pedig korábbi illusztrátorunk, Dobó Kata.


A 2017 eleji tagfelvételre készített videónk,
avagy másfél percben a Misziről és annak céljairól