miszi-sima

Szia, Adél!

Tudjuk: nagyon hosszú a tagfelvételes procedúránk. Cserébe ebben a fázisban már szeretnénk kicsit exkluzívabbá tenni a dolgkat, ezért is hoztuk létre ezt a személyre szabott oldalt.
A következőkben mindent megtudhatsz, ami a Miszis felvételi utolsó fázisában szükséges. A feladatok teljesítésére 10 napod van, az oldal legalján egy visszaszámlálót is találsz. Köszi, hogy eddig velünk voltál, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Hányan jutottak el idáig?

Összes jelentkező
60
Előszűrésen továbbjutott
20
2. körbe továbbjutott (kérdőív + portfólió)
7
3. körbe továbbjutott (ahol most vagy)
3

Az új kaland első részeként egy interaktív beszélgetésre hívunk téged. Valószínűleg nem lesz nagy meglepetés, de az előző körben kapott kérdőív egy sablon volt, amit minden második körös jelntkező megkap. Ezzel ellentétben most névreszóló kérdéseket tett fel tagfelvételes csapatunk. Lejjebb pedig akár Te is kérdezhetsz tőlünk! Természetesen, ha Te kérdezel, arra igyekszünk minél hamarabb válaszolni, és nem csak a következő döntés e-mailjével kapsz választ. 🙂
Azok a kérdések, melyekre válaszoltál, el fognak tűnni, miután elolvastuk a válaszod - ezzel próbálunk egyfajta visszaigazolást adni.
Az előző kör kérdőívénél a sztorizást részesítettük előnyben, itt nyugodtan lehetsz rövid és lényegretörő!

Beszélgessünk!

#miszisleszek

Flór kérdezi:

1. Hogyan fogalmaznád meg a saját hitedet? Írd le, mit jelent ez neked.
2. Mit gondolsz a magyarországi irodalom oktatásról?
3. Mit gondolsz, a nénitől kapott pihe hozzájárult a vizsgajegyedhez?

Panni kérdezi:

1.) Mit gondolsz, miben tudna többet nyújtani a Miszi az Instagramnál? Mik az előnyei és hátrányai a két felületnek egymáshoz viszonyítva?
2.) Mi fogott meg igazán az egyetemen, miért szeretnél tanítani? Mi az, amit át szeretnél adni a leendő tanítványaidnak?
3.) Említetted a festészetet, tudnál mondani pár számodra meghatározó modern művészt vagy alkotást? Hogyan találtál rájuk, miért pont ők vagy ezek fogtak meg?
letöltés

Tibi kérdezi:

1. Ha jól láttam, nagyon sok követőd van Instagramon. Mit gondolsz, "mi a titka" ennek?

Neked is van kérdésed?

Adél kérdezi:

Próbabejegyzés

#miszisleszek

Mi következik most? Hamarosan elkészül életed első Miszis cikke. Mégpedig Te fogod elkészíteni (meglepetés!). De mit is jelent ez pontosan? Adunk neked egy témát, meg egy szerkesztési úmutatót (ami alapján mi is dolgozunk), neked pedig ezek segítségével össze kell állítanod egy bejegyzést!
Ha felveszünk a Miszibe, ez a bejegyzés már élesben is rögtön megjelenhet friss újonc profilodon.
Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ez ismét személyre szabott feladat.

Íme a feladat!

Bejegyzés témája: Közösségi média és az irodalom.
Kis iránymutatás, milyen témákat, kérdéseket érinthetsz (inspirációs céllal, nem kötelező jelleggel): Lehet-e valaki befutott profi író, ha a közösségi médiára épít; konvertálhatók-e a követők vásárlókká; egyes platformok (pl. facebook, instagram, tumblr, blog) előnyei-hátrányai, hogyan lehet egy amatőr/profi írónak jó közösségi oldala; sztereotípiák és előítéletek az közösségi média használatról stb.
Szerkesztési útmutató:
Kattints ide! (Fenti menüből is elérhető)
Mit értünk "bejegyzés" alatt:
A Misziben gyakran 2 csoportként beszélünk tartalmainkról: vannak a szépirodalmi alkotások (versek, novellák stb.), és blogos tartalmak. Bár a "bejegyzés" egy összefoglaló szó, általában utóbbira értjük. Ide tartoznak a művészet, irodalom, kultúra témakörökben írt cikkeink, az íróknak szóló bejegyzéseink, valamint a személyesebb hangvételű posztjaink. Alapvetően a szépirodalmi vonalra fókuszálunk, de mivel most az a cél, hogy a tagfelvétel okán szülessen egy tartalom, úgy gondoltuk, próbafeladatnak ilyet adunk.
Bejegyzést hozzáadni - és később szerkeszteni - a lenti kék gombra kattintva tudsz, vagy a fenti menüsor "Bejegyzés szerkesztése" opciójával. Nem muszáj egyben egyszerre megírnod. Ha úgy érzed, még ránéznél később, kattints a "Mentés vázlatként" gombra. Mi addig nem nézünk rá, amíg nem mented le végelgesen a "Küldés áttekintésre" gombbal.
Belépéshez szükséges felhasználóneved: andrasadel
Belépéshez szükséges jelszavad: mosómedve-adél1234

Választható tesztek

#miszisleszek

Emlékszel még arra, hogy a jelentkezéskor megadtál feladatköröket, amik érdekelnének a csapaton belül? Ezeket adtad meg: Mások írásainak értékelése, Kommunikáció, Közösségi média.
Hoztunk mindegyik feladatkörből egy-egy teszt feladatok: ezek mind olyan teendők lesznek, amikkel rendszeresen találkoznál, ha Miszisként ehhez kapcsolódó pozíciót kapnál.

Lent minden bejelölt terület feladatai megjelenik, neked viszont csak EGYET kell választanod, amelyik a legszimpatikusabb. Ez egyelőre csak a tagfelvétel része, nem határozza meg előre, hogy a Misziben ezzel fogsz-e foglalkozni.
Miután kiválaszottál egy feladatot, a többinek már nem tudsz nekikezdeni, a választott feladatot pedig - a választás után - megadott időd (feladattól függően 10, 15 vagy 20) perced lesz elvégezni!
Ahogy az e-mailben is írtuk, az összes mostani teendő teljesítésére (beszélgetős rész, próbacikk, és ez a választható rész) 10 napod van, ezen belül bármikor elkezdheted ezt az időkorlátos tesztfeladatot.

Választható feladatok

Kommunikáció

Ha ezt a feladatot választod, külsős beküldőknek, tagfelvételes jelentkezőnek fogsz rövid üzeneteket írni.
Háttértudás és eszközigény nem szükséges, minden üzenethez kapni fogsz egy szövegdobozt, ahovát tudsz gépelni.

Időkeret: 15 perc

Közösségi média

Ha ezt a feladatot választod, a Miszi közösségi oldalaival kapcsolatban fogsz kreatívkodni: megadunk Facebookra és Instagram szánt bejegyzéseket, ezekhez kell caption-öket, leírásokat kitalálnod és képeket válogatnod.
Eszközigény, és háttértudás nem szükséges, a választható képeket is megadjuk, a feladatnak nem része a képszerkesztés. A leírásokhoz szövegdobozokat kapsz ezen a weboldalon belül.

Időkeret: 10 perc

Írások értékelése

Ha ezt a feladatot választod, adunk néhány rövidebb írást, amit véleményezned kell.
Nincs eszközigény, kapsz egy szövegmezőt itt a weboldalon, felette az írással, oda tudsz gépelni, mást nem kell majd használnod. Háttértudást nem igényelnek az írások, Miszis szerzők darabjait kapod majd.

Időkeret: 15 perc

Profilkép feltöltése

Ha van dolog, ami egyáltalán nem kötelező, az ez lenne. De ha töltesz fel profilképet, beállítjuk a profilodhoz, így teljes értékűen beleélheted magad a Miszis létbe, és meg fog jelenni a próba bejegyzésnél és a választható feladatnál is. ☺️

Az összes feladat befejezéséig hátralévő idő

  • 00Nap
  • 00Óra
  • 00Perc
  • 00Másodperc
  • 00Nap
  • 00Óra
  • 00Perc
  • 00Másodperc
Ha mindhárom feladattal (beszélgetés, próba bejegyzés, feladatkörös teszt) elkészültél, akkor már nincs több dolgod, nem kell külön szólni utána. Ha bármi probléma adódna, kérdésed lenne, valami nem működik, valamit nem értesz, nyugodtan keress meg minket, akár a beszélgetős feladat végén lévő "Neked is van kérdésed?" résznél, akár e-mailben a már szokásos címen (szucspanni@miszi-online.hu)!
Már nagyon várjuk a munkáid!
Üdvözlettel,
a Miszi Online tagfelvételes csapata