Szia, Bence!

Tudjuk: nagyon hosszú a tagfelvételes procedúránk. Cserébe ebben a fázisban már szeretnénk kicsit exkluzívabbá tenni a dolgkat, ezért is hoztuk létre ezt a személyre szabott oldalt.
A következőkben mindent megtudhatsz, ami a Miszis felvételi utolsó fázisában szükséges. A feladatok teljesítésére 10 napod van, az oldal legalján egy visszaszámlálót is találsz. Köszi, hogy eddig velünk voltál, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Beszélgessünk!

KÉSZ

Próba bejegyzés

KÉSZ

Választható feladat

KÉSZ

Hányan jutottak el idáig?

Összes jelentkező
60
Előszűrésen továbbjutott
20
2. körbe továbbjutott (kérdőív + portfólió)
7
3. körbe továbbjutott (ahol most vagy)
3

Az új kaland első részeként egy interaktív beszélgetésre hívunk téged. Valószínűleg nem lesz nagy meglepetés, de az előző körben kapott kérdőív egy sablon volt, amit minden második körös jelntkező megkap. Ezzel ellentétben most névreszóló kérdéseket tett fel tagfelvételes csapatunk. Lejjebb pedig akár Te is kérdezhetsz tőlünk! Természetesen, ha Te kérdezel, arra igyekszünk minél hamarabb válaszolni, és nem csak a következő döntés e-mailjével kapsz választ. 🙂
Azok a kérdések, melyekre válaszoltál, el fognak tűnni, miután elolvastuk a válaszod - ezzel próbálunk egyfajta visszaigazolást adni.
Az előző kör kérdőívénél a sztorizást részesítettük előnyben, itt nyugodtan lehetsz rövid és lényegretörő!

Beszélgessünk!

#miszisleszek

Flór kérdezi:

1. Mit tudsz főzni?
Kérdés kitöltve, megnéztük!
2. Mesélj az animációs kisfilmről, amin dolgozol! Miről szól? Hányan dolgoztok rajta? Kik Ők neked? Hogy éled meg?
Kérdés kitöltve, megnéztük!
3. Hol képzeled el a jövődet a világban?
Kérdés kitöltve, megnéztük!
4. Milyen ízű volt a lángos, amit akkor ettél?
Kérdés kitöltve, megnéztük!

Panni kérdezi:

1.) Mit gondolsz az itthoni filmes, illetve színházi közegről? Milyen aspektusaik ragadtak magukkal, illetve mi az, amin változtatnál?
Kérdés kitöltve, megnéztük!
2.) Milyen oldalakra gondolsz, mikor azt mondod, a Miszi társulhatna másokkal? Milyen formában tudod ezt elképzelni?
Kérdés kitöltve, megnéztük!
3.) Őszintén érdekel, hogyan és miért kerültél arra a padra. 😀
Kérdés kitöltve, megnéztük!
letöltés

Tibi kérdezi:

1. Hogy-hogy gyerekkönyvet szeretnél kiadni először? Viszonylag ritka dolog szerintem a kortárs fiatal íróktól-költőktől.
Kérdés kitöltve, megnéztük!
2. Utazóművészként merrefele utazgatnál? A szokásos hippi Volkswagen-ben képzeljelek el, vagy máshogy látod magad?
Kérdés kitöltve, megnéztük!

Neked is van kérdésed?

Bence kérdezi:

Mivel foglalkoztok privátban, magánemberként? Köze mozogtok a kultúrához? Illetve hogy bírjátok a kialakult "négy fal" helyzetet? Ezelőtt gyakori volt köztetek a személyes kontakt?
letöltés
Én jelenleg egyetemen tanulok, a BME kommunikáció mesterszakának hallgatója vagyok, emellett pedig egy magyar startupnál dolgozok grafikusként. Szerintem ha nem is testközelből, de mindenképp van köze kultúrához mindkettőnek.
A négy fal helyzettel nagyon rosszul kezdődött a viszonyunk, volt egy tagadás fázis, jött egy depresszív fázis, követte mindezt egy megnyugvás, most pedig a monotonitás fáziásban járok.
Én azt mondanám, hogy relatíve gyakori. Formális, azaz megrendezett találkáink mindig voltak az évek során, hol ritkábban hol gyakrabban - akár sleepoverek, akár kisebb koccanások -, de néhányan random is összejártunk, belefolytunk egymás baráti társaságaiba. Én személy szerint Pannit látom leggyakrabban, de Nórival is össze-összefutunk, meg egy régi tagunkkal párszor pacsiztunk koncerteken. Meg van egy Miszis exem, nyilván anno még vele is "össze-összefutottam":D

Próbafeladat

#miszisleszek

Mi következik most? Hamarosan elkészül életed első Miszis cikke. Mégpedig Te fogod elkészíteni (meglepetés!). De mit is jelent ez pontosan? Adunk neked egy témát, meg egy szerkesztési úmutatót (ami alapján mi is dolgozunk), neked pedig ezek segítségével össze kell állítanod egy bejegyzést!
Ha felveszünk a Miszibe, ez a bejegyzés már élesben is rögtön megjelenhet friss újonc profilodon.
Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ez ismét személyre szabott feladat.

Íme a feladat!

Bejegyzés témája: Képzelt riport
Írj egy prózai kerettel ellátott interjút saját magaddal. A bejegyzés felvezetése és lezárása egy történeti keretbe kell foglalnia az interjút, amely során a következő kérdésekre is válaszolhatsz: Honnan született az ötlete annak, hogy egy könyvet szeretnél kiadni? Mi ihlette a születő történetet? Mi az útja egy könyv kiadásának? Vannak-e aggályaid a kiadással kapcsolatban? Ki a célközönség? Kiknek érdemes szerinted megpróbálnia az általad választott utat? A történetmesélő perspektívája (interjú alany, interjúztató, E/3, osztott, váltakozó) szabadon választható.
Szerkesztési útmutató: Kattints ide! (Fenti menüből is elérhető)
Mit értünk "bejegyzés" alatt:
A Misziben gyakran 2 csoportként beszélünk tartalmainkról: vannak a szépirodalmi alkotások (versek, novellák stb.), és blogos tartalmak. Bár a "bejegyzés" egy összefoglaló szó, általában utóbbira értjük. Ide tartoznak a művészet, irodalom, kultúra témakörökben írt cikkeink, az íróknak szóló bejegyzéseink, valamint a személyesebb hangvételű posztjaink. Alapvetően a szépirodalmi vonalra fókuszálunk, de mivel most az a cél, hogy a tagfelvétel okán szülessen egy tartalom, úgy gondoltuk, próbafeladatnak ilyet adunk.
Bejegyzést hozzáadni - és később szerkeszteni - a lenti kék gombra kattintva tudsz, vagy a fenti menüsor "Bejegyzés szerkesztése" opciójával. Nem muszáj egyben egyszerre megírnod. Ha úgy érzed, még ránéznél később, kattints a "Mentés vázlatként" gombra. Mi addig nem nézünk rá, amíg nem mented le végelgesen a "Küldés áttekintésre" gombbal.
Belépéshez szükséges felhasználóneved: szamosvaribence
Belépéshez szükséges jelszavad: mosómedve-bence1234567

Választható teszt

#miszisleszek

Emlékszel még arra, hogy a jelentkezéskor megadtál feladatköröket, amik érdekelnének a csapaton belül? Ezeket adtad meg: Rendezvényszervezés, közösségi média, mások írásainak értékelése, illusztrációk készítése
Hoztunk mindegyik feladatkörből egy-egy teszt feladatok: ezek mind olyan teendők lesznek, amikkel rendszeresen találkoznál, ha Miszisként ehhez kapcsolódó pozíciót kapnál.

Lent minden bejelölt terület feladatai megjelenik, neked viszont csak EGYET kell választanod, amelyik a legszimpatikusabb. Ez egyelőre csak a tagfelvétel része, nem határozza meg előre, hogy a Misziben ezzel fogsz-e foglalkozni.
Miután kiválaszottál egy feladatot, a többinek már nem tudsz nekikezdeni, a választott feladatot pedig - a választás után - megadott időd (feladattól függően 10, 15, 20 vagy 60) perced lesz elvégezni!
Ahogy az e-mailben is írtuk, az összes mostani teendő teljesítésére (beszélgetős rész, próbacikk, és ez a választható rész) 10 napod van, ezen belül bármikor elkezdheted ezt az időkorlátos tesztfeladatot.

Választható feladatok

Rendezvényszervezés

Ha ezt a feladatot választod, időpontot fogsz foglalni a Miszi számára egy helyre, valamint írni fogsz egy rövid kedvcsinálót, beharangozót a Facebook eseményhez.
Háttértudás és eszközigény nem szükséges, a szövegeket egy egyszerű szövegdobozban kell megírnod.

Időkeret: 15 perc

Közösségi média

Ha ezt a feladatot választod, a Miszi közösségi oldalaival kapcsolatban fogsz kreatívkodni: megadunk Facebookra és Instagram szánt bejegyzéseket, ezekhez kell caption-öket, leírásokat kitalálnod és képeket válogatnod.
Eszközigény, és háttértudás nem szükséges, a választható képeket is megadjuk, a feladatnak nem része a képszerkesztés. A leírásokhoz szövegdobozokat kapsz ezen a weboldalon belül.

Időkeret: 10 perc

Írások értékelése

Ha ezt a feladatot választod, adunk néhány rövidebb írást, amit véleményezned kell.
Nincs eszközigény, kapsz egy szövegmezőt itt a weboldalon, felette az írással, oda tudsz gépelni, mást nem kell majd használnod. Háttértudást nem igényelnek az írások, Miszis szerzők darabjait kapod majd.

Időkeret: 15 perc

Illusztrációk készítése

Ha ezt a feladatot választod, Photoshop vagy hasonló szerkesztőprogram segítségével fogsz egyszerű Miszis vizuált tervezni.
Az előbbiekkel ellentétben ehhez szükséges háttértudás, ahogy az is, hogy legyen valamilyen profi képszerkesztő program a gépeden.

Időkeret: 60 perc

Profilkép feltöltése

Ha van dolog, ami egyáltalán nem kötelező, az ez lenne. De ha töltesz fel profilképet, beállítjuk a profilodhoz, így teljes értékűen beleélheted magad a Miszis létbe, és meg fog jelenni a próba bejegyzésnél és a választható feladatnál is. ☺️

Feladatok befejezéséig hátralévő idő

  • 00Nap
  • 00Óra
  • 00Perc
  • 00Másodperc
  • 00Nap
  • 00Óra
  • 00Perc
  • 00Másodperc
Ha mindhárom feladattal (beszélgetés, próba bejegyzés, feladatkörös teszt) elkészültél, akkor már nincs több dolgod, nem kell külön szólni utána. Ha bármi probléma adódna, kérdésed lenne, valami nem működik, valamit nem értesz, nyugodtan keress meg minket, akár a beszélgetős feladat végén lévő "Neked is van kérdésed?" résznél, akár e-mailben a már szokásos címen (szucspanni@miszi-online.hu)!
Már nagyon várjuk a munkáid!
Üdvözlettel,
a Miszi Online tagfelvételes csapata