Az internetes vásárlásról

🕔 Olvasási idő:  3 perc

Bankkártya, pipa. Pénz rajta, pipa; nem biztos hogy túl sokáig. Célok, vagy vágy, hogy vásároljunk valamit, pipa. Dolgok, amiket jó, hogyha tudunk vásárlás előtt, folyamatban…

Mindenki szeret vásárolni, havonta, kéthavonta, valakinél ritkábban. Egyszer csak eljön a pillanat, hogy szüksége van valamilyen ruhadarabra; azonban nehezen szakít időt arra, hogy elmenjen egy bevásárlóközpontba. Szerencsére már van erre megoldás. 

Fontos azonban azt is tudni, hogy a rengeteg jó tulajdonsága mellett, vannak hátulütői is a gyorsan meghozott döntéseknek, és az egy kattintással történő vásárlásnak.

Egyszerű

Egyszerű és nagyszerű. Beírjuk a keresőbe, hogy mit is szeretnénk vásárolni, majd a feldobott lehetőségek között bogarászunk. Hol a legolcsóbb, honnan érkezik meg leghamarabb. Van-e használt verzió belőle, és ha igen, milyen állapotban van, mennyi idős.
Megnyitunk egy oldalt, kiválasztjuk a kategóriát, majd mindent belepakolunk a kosárba, ami csak megtetszik, a végén pedig egyet meghagyunk, és azt megrendeljük. 

Otthon, egy fotelben ülve tarthatunk nagybevásárlást, miközben emberek tucatja sétál a plázák folyosóin, boltról boltra járva, hogy megtalálják a tökéletes ruhadarabot, amire szükségük van. Mi bezárunk egy ablakot, hogyha nincs megfelelő, majd megnyitunk egy másikat. Egy lépést sem kell megtennünk. 

Éhesek vagyunk, és nem szeretnénk kimozdulni otthonról. Megnyitjuk az oldalt, kiválasztjuk mit kérünk, a fizetési módot. Beírjuk a címet, ők küldenek egy e-mailt, és egy órával később már falatozva böngészhetünk tovább a világhálón. 

Szeretnénk feldíszíteni a lakást, néhány falmatricával, díszpárnával, égősorral. Kiválasztjuk mindegyikből a legszebbet, ami illik a szobába, megnézzük a többi lehetőséget is. Egy párna helyett kettőt rendelünk, és egy takarót is, ami tökéletes a kanapéra is. Csak pár kattintás, várakozás, és kész is. 

Rugalmas

Pontosan úgy, ahogy a kirakatok, itt is hónapról hónapra, teljes aktualitással változik a készlet. November vége felé már megjelennek a téli mintával díszített pulóverek, egyre nagyobb leárazások vannak, hogy elérjék az oldalak és az alkalmazások azt, hogy vásárolni akarjunk. Ne lehetőség kérdése legyen, hanem tény. Amint vége a karácsonynak, jönnek a szilveszteri mókához szükséges dolgok. Utána húsvét, a nyári ruhák, azok leárazásai, és a mókuskerék folytatodik tovább a sálakkal és kabátokkal addig, amíg körbe nem ér. 

Függőséget okoz

Habár a vásárlás maga is képes kialakulni egy függőséggé, az internettel nagyobb probléma van. Ha vásárolni szeretnénk, valamennyit utaznunk kell érte, viszont ha egy mobilalkalmazást használ valaki, elég csak megnyitnia, és máris érkeznek a frissebbnél frissebb dolgok. Ha egyszer rendeltünk, onnan nincs megállás. A mindennapokba férkőzik a böngészés, majd egy rosszabb nap után megtörik a vásárlás mentesség, először csak egy pólót, másodszor már nadrágot, utána pedig szépen lassan lecseréljük az egész ruhatárunkat. Ezek után következik a lakás teljes átrendezése, és az egész a végtelenségig folytatódik, pontosan addig, amíg meg nem húzzuk a határt. 

Már az is épp elég veszélyes, ha csak nézelődünk. Rengeteg időt el tud venni a szabadidőből, amíg végigmegyünk mindegyik honlapon, mindegyik alkalmazáson, ahol már valaha is jártunk. 

Könnyű átverés

Leginkább ruháknál, és a kiszállításnál merülnek fel a veszélyek. Én egy Wish nevű alkalmazást szoktam használni, és rengeteg videót láttam már, ahogy emberek rendelnek meg, a képen tökéletesnek tűnő ruhákat, majd megkapják, és teljesen más, mint ahogy elképzelték. Az anyag, a méret, a forma nem passzol, de mivel olcsó volt, és az ilyesmi vásárlásoknál nincs visszaküldési lehetőség, sajnos bele kell törődniük a helyzetbe. Én is estem már ebbe a hibába. Képen tökéletesnek tűnő pulóver, majdnem olyan, mint egy takaró, és amikor megérkezik, csak egy vékony kötött kardigán. Ruhát eddig nem is mertem rendelni. A méret is fontos tényező. Nincs meg az átlagos méretezési rendszer, csak a szerencsében bízhatunk. Szintén ezért kockázatos példul nadrágot, vagy cipőt rendelni.

A kiszállítás csak akkor lehet probléma, hogyha külföldről rendelünk. Gyakran megtörténik az, hogy a kiszállítás drágább maga, mint a termék. Felmerül a kérdés ilyenkor, hogy megéri-e. Vagy kereshetünk magunk mellé bajtársakat, akik szintén rendelnének valamit, így az megoszlik, és kevesebb pénzt kell kidobnunk rá. 

Összességében

Jobb interneten vásárolni, mint boltban. Vásároljon mindenki interneten. Szórjátok a pénzt. Könyvekre, füzetekre, ruhákra. Ételre. Mindenre. Tényleg. Az a legjobb választási lehetőség. 

Hasonló bejegyzések

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: tudsz kérni "Havi Miszi"-t, így pedig egyenesen az e-mail fiókodra érkeznek majd havonta a legjobb dolgaink! Mit szólsz?

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@miszi-online.hu

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.